​Mënyra për të shmangur grindjet me partnerin gjatë izolimit nga koronavirusi


Për ta bërë më të lehtë për ju, mjekët kanë përshkruar pesë mënyra për t’u kujdesur së pari për veten tuaj dhe më pas me partnerin tuaj gjatë kohës sa do të zgjasë koronavirusi.

Kalimi i kohës me partnerin tuaj të dashur është i vlefshëm dhe i kënaqshëm. Sidoqoftë, ne jemi dëshmitarë, për fat të keq, pandemia në mbarë botën e koronavirusit, e cila është arsyeja pse koha e kaluar me një të dashur është e ndryshme.

Është e paplanifikuar dhe nuk dihet se sa do të zgjasë. Është e mbushur me pasiguri dhe frikë për skenarë të mundshëm.

“Për shumë çifte, bashkimi në mënyrë organike alternon me ndarjen. Çiftet i thonë lamtumirë njëri-tjetrit në mëngjes, dhe takohen dhe lidhen përsëri në mbrëmje, “thotë mjekja Alexandra H. Solomon.

Për shkak të temperamenteve të ndryshme, përvojave të jetës, dinamikës së familjes dhe personaliteteve, njerëzit zhvillojnë reagime ndaj stresit dhe pasigurisë, dhe shanset e partnerëve që reagojnë në mënyrë të barabartë ndaj lajmeve të koronavirusit janë mjaft të pakta.

Në çdo moment, një partner i cili është më i qetë mund të përgjigjet me fjalitë e mëposhtme: ‘Ndaloni panikun. Unë jam i shqetësuar për nervozizmin tënd ‘. Nga ana tjetër, partneri më i frikshëm mund të përgjigjet: ‘Ju nuk e kuptoni peshën e situatës dhe e mohoni atë’.

Është e rëndësishme që ju të kuptoni se koronavirusi nuk është baza për grindje.

Reagime të ndryshme ndaj situatës mund të çojnë në qetësi pasi partneri i interesuar mund të sigurojë shëndet për familjen dhe vetëm i qetë mund ta mbajë situatën nën kontroll.

Harroni grindjet dhe përfitoni nga fakti që ju shikoni ndryshe në situatën e imponuar për të përfituar sa më mirë nga gjithçka:

Një bisedë e qetë është e domosdoshme

Kujdesuni për veten tuaj

Jini të përgatitur për përkeqësimin e mundshëm të ankthit dhe depresionit

Komunikoni me mirësi ose mos flisni fare

Pranoni para të tjerëve kur nuk jeni në humor

LEXO EDHE:

Back to top button