​Si të parandaloni përhapjen e gripit në shtëpi


Simptomat e gripit sezonal përfshijnë ethe, dridhje, rraskapitje, humbje të oreksit, dhimbje të muskujve dhe nyjave, dhimbje në hundë dhe kongjestion të hundës, dhe dhimbje të fytit dhe kollë.

Është e rëndësishme të shtriheni ndërsa jeni me grip. Është e rëndësishme që personi i infektuar të pijë shumë lëngje.

Edhe pse ekzistojnë mënyra për të luftuar gripin, ndër të cilat vaksina është më e efektshmja, ndonjëherë ne thjesht nuk arrijmë ta shmangim. Kur një anëtar i familjes merr grip, shpesh ka një reagim zinxhir dhe njerëzit e tjerë gjithashtu infektohen.

Sidoqoftë, ka mënyra që mund të ndihmojnë në parandalimin e sëmundjes në shtëpi. Kur dikush bëhet me grip, kufizoni sa më shumë që të jetë e mundur kontaktin. Është më mirë që një person të marrë përsipër pjesën më të madhe të kujdesit, afërsisht një javë pas shfaqjes së simptomave.

Mo s harroni se një jetë e shëndetshme është ndihmësi më i mirë në luftën kundër sëmundjeve dhe infeksioneve. Ka gjëra që mund të ndihmojnë në forcimin e sistemit tonë imunitar dhe për këtë arsye të luftojmë gripin. Disa prej tyre janë gjumi i mjaftueshëm, dieta e shëndetshme, e pasur me perime dhe fruta, ujë i mjaftueshëm, aktivitet fizik të rregullt dhe shmangia e stresit.

LEXO EDHE:

Back to top button