​Tri gjërat që të gjithë i bëjmë gjatë dimrit dhe e shkatërrojnë lëkurën


Çfarë nuk duhet të bëni kur moti është i ftohtë pasi shkakton dëmtimin e lëkurës?

Shumë njerëz kanë probleme me lëkurën e thatë, veçanërisht gjatë dimrit kur simptomat përkeqësohen.

Për shkak të ekspozimit ndaj të ftohtit, lëkura thahet dhe acarohet, gjë që ndërlikon aktivitetet tona të përditshme. Përveç kësaj, kruajtje, ndjenjë të pakëndshme dhe skuqje gjithashtu ndodhin.

Sidoqoftë, ne zakonisht nuk jemi të vetëdijshëm se disa nga gjërat që ne bëjmë çdo ditë, në fakt dëmtojnë lëkurën tonë edhe më shumë.

Sapuni pastron duart nga bakteret, por largon vajrat thelbësorë prej tyre, duke bërë që lëkura të thahet. Për sa kohë që nuk i lani duart tuaja më shumë se dhjetë herë në ditë, nuk keni pse të shqetësoheni për këtë problem.

Gjithashtu, sanitizuesi i duarve nuk është një zgjidhje e mirë pasi përmban alkool që shkatërron shtre sën e jashtme të duarve, e cila irriton lëkurën dhe shkakton ndezje. Prandaj, pasi të keni dezinfektuar duart tuaja, aplikoni një losion për t’i mbrojtur ato.

Uji i nxehtë ndërsa jemi duke bërë dush na ngroh më shumë gjatë dimrit, por largon shtresën mbrojtëse të lëkurës, duke rezultuar në tharje dhe zhveshje të lëkurës. Prandaj, duhet të shmangni dushin me ujë të nxehtë.

Ekzema në duar mund të jetë një nga shkaqet e lëkurës së thatë. Është një inflamacion i lëkurës me simptoma të pakëndshme, të tilla si kruajtje të pjesës së prekur të trupit. Ajri dimëror është shkaku i ekzemës. Trajtohet me një krem të përshkruar nga një mjek ose farmacist.

LEXO EDHE:

Back to top button