10 arsye pse është mirë të jesh beqar në të 20-at deri në të 30-at

Periudha nga të 20-at deri në të 30-at është një dekadë shumë e rëndësishme në jetën tuaj: bëheni të pavarur, filloni të ndërtoni një karrierë, forconi miqësitë.

Kjo është gjithashtu një mundësi e shkëlqyer për të njohur veten, atë që dëshironi nga vetja dhe nga jeta, dhe mund ta bëni më mirë nëse nuk jeni në një marrëdhënie që do të ndikonte në formimin dhe zgjedhjet tuaja.

Nëse i përkisni kësaj grupmoshe dhe jeni beqarë, nuk ka nevojë të dëshpëroheni, këtu janë 10 arsyet pse jeni në një pozitë të shkëlqyer:

Një ndjenjë pavarësie

Përveç largimit nga shtëpia e prindërve, me kalimin e kohës do të mësoni se nuk keni nevojë për ndërveprim të vazhdueshëm me njerëzit e tjerë. Do të zbuloni avantazhet e të qenit vetëm me veten dhe duke iu përgjigjur nevojave tuaja më të sinqerta.

Nuk ka justifikime

Nuk keni më nevojë t’i shpjegoni, justifikoni apo t’i jepni llogari askujt. Të gjitha veprimet tuaja fillojnë dhe mbarojnë me ju, dhe kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të njohur veten dhe për të parë nëse po merrni vendimet e duhura.

Gëzojnë marrëdhëniet me të tjerët

Pasi të kaloni kohë cilësore me veten, do të filloni të vlerësoni më shumë kohën e kaluar me të tjerët. Do të bëheni më mirënjohës për gjërat që vijnë nga marrëdhëniet tuaja (me familjen, miqtë, kolegët) dhe do ta shijoni më shumë kohën e kaluar me ta.

Pushoni nga mundimi i vazhdueshëm

Le ta pranojmë, marrëdhëniet kërkojnë shumë punë. Kur shtoni peshën e kujdesit për partnerin tuaj në të gjitha gjërat e tjera që po përpiqeni të bëni në këto vite vendimtare, funksionimi thjesht bëhet i pamundur. Do të pësoni dëmin më të madh. Kur jeni personi më i rëndësishëm në jetën tuaj, ju e dini saktësisht se kur dhe ku ta drejtoni energjinë tuaj.

Ju nuk keni nevojë për miratimin e askujt

Në këto vite, ju filloni të jetoni vetëm dhe “lironi” veten nga miratimi i prindërve tuaj. Kur jeni në një lidhje, me vetëdije ose pa vetëdije, kërkoni miratimin e partnerit tuaj për gjërat që bëni. Ndërsa është mirë të kërkoni ndihmë ose këshilla, ato vendime kanë të bëjnë vetëm me ju dhe ju. Mbështetuni te vetja dhe instinktet tuaja – mënyra se si merrni vendime në këto vite do të reflektohet më vonë në jetën tuaj.

Rigjenerimi

Kur jemi të rrethuar vazhdimisht nga njerëz, ne investojmë shumë energji tek ata. Ne përpiqemi t’i bëjmë të tjerët të lumtur, t’i bëjmë ata të buzëqeshin, të përshtaten me mjedisin, të reagojnë ndaj tij. Koha e kaluar me veten do t’ju rigjenerojë, do t’ju sjellë paqe, do t’ju japë një pushim nga ndërveprimet rraskapitëse me njerëzit e tjerë dhe do t’ju përgatitë të jeni një anëtar produktiv i mjedisit të nesërmen.

Rritja e produktivitetit

Si vazhdim i pikës së mëparshme, “të jesh vetëm” nënkupton edhe më shumë kohë të lirë. Ju mund ta shfrytëzoni atë kohë për pushim dhe relaksim për të qenë më të aftë për të kryer detyrat tuaja, por edhe për të pasuruar aftësitë, njohuritë dhe aftësitë tuaja që do t’ju bëjnë edhe më produktivë në punën tuaj.

Ju jeni në kontakt me ndjenjat tuaja

Këto janë vitet kur duhet të njihni veten. Të jesh beqar nuk do të thotë që nuk duhet të krijoni asnjë lloj marrëdhënieje, por duhet të eksploroni emocionet, nevojat dhe frikën tuaj dhe t’u përgjigjeni para së gjithash për veten tuaj. Nëse nuk e doni dhe nuk e pranoni veten, do ta keni shumë më të vështirë të funksiononi në një marrëdhënie kur të vijë koha.

Ju bëni atë që dëshironi

Nuk ka më kompromise. Dëshirat tuaja janë të parat. Ju jeni më i rëndësishmi. Gjeni gjërat që ju bëjnë të lumtur dhe kënaquni me bukuritë e jetës.

Ju mendoni më shumë për jetën

Të qenit beqar ofron një mundësi unike dhe ideale për të reflektuar mbi jetën dhe për t’u fokusuar në drejtimin që dëshironi të marrë jeta juaj. Ka të ngjarë të befasoni veten me idetë dhe sfidat që i vendosni vetes tani që keni gjithë këtë kohë dhe energji në dispozicion.

LEXO EDHE:

Back to top button