10 ushqimet që pastrojnë trupin nga nikotina

10 ushqimet që pastrojnë trupin nga nikotina

Nikotina është një kimikat në përbërjen e cigareve dhe shërben si një stimulant që mund të bllokojë funksionimin normal të qelizave nervore dhe muskulore.

Ajo mund të rritë rrahjet e zemrës, presionin e gjakut, madje mund të shtojë rrezikun e goditjes nga infarkti. Në qoftë se je një duhanpirës dhe e ke të pamundur ta ndalosh, duhet të dish se disa ushqime ndihmojnë për ta nxjerrë nikotinën jashtë organizmit tuaj.

Ja 10 prej tyre:
1. Boronica e kuqe
2. Brokoli
3. Fara gruri
4. Karota
5. Lakra jeshile
6. Limoni
7. Portokajt
8. Shega
9. Spinaqi
10. Xhinxheri

LEXO EDHE:

Back to top button