12 zakone që zbulojnë se jeni rritur në një familje të varfër

12 zakone që zbulojnë se jeni rritur në një familje të varfër

Edhe nëse prindërit tuaj kishin probleme financiare afatshkurtra, kujtesa e kësaj periudhe mbetet e ngulitur thellë në kujtesën e shumë njerëzve.

Bright Side veçoi 12 zakone të njerëzve që u rritën në një familje të varfër:

1. Shqetësimi i vazhdueshëm për ushqimin ose një qëndrim jo i shëndetshëm ndaj tij

Njerëzit që nuk kanë pasur ushqim të bollshëm do të vuajnë nga obeziteti si të rritur ose nga fobitë se nuk do të kenë kurrë ushqim të mjaftueshëm. Njerëz të tillë zakonisht hanë gjithçka që vihet në pjatë (sepse në trurin e tyre është skalitur fakti që nesër mund të mos kenë asgjë për të ngrënë) ose hanë mbetjet e drekës për ditët në vijim. Asnjë nga ushqimet nuk shkon kot.

2. Shtyjnë blerjet e mëdha/shpenzimet e shtëpisë

Njerëzit që kanë luftuar me një situatë të keqe financiare ose janë rritur në një familje të tillë përdorin rregullin e shtyrjes së shpenzimeve të mëdha. Kjo do të thotë të hedhësh një vështrim të gjatë në një blerje edhe për gjërat thelbësore shtëpiake.

3. Frika irracionale nga humbja e një pune

Njerëzit që janë rritur në një familje që ishte në kufijtë e varfërisë e kanë këtë frikë. Në familje të tilla kuptohet që humbja e punës do të thotë që nuk mund të mbijetosh pa të ardhura. Për shkak të kësaj, njerëzit janë të gatshëm të punojnë për të ardhura të ulëta dhe të vuajnë gjithçka dhe gjithçka vetëm që të mos mbeten pa të ardhura.

4. Mënyra se si i ruani gjërat

Njerëzit që janë rritur në familje të varfra i mbajnë pranë vetes gjërat e tyre personale si filxhan kafeje, çantë, fletore, telefon e të ngjashme, sikur kanë frikë se dikush do t’ua marrë atë që u takon. Bazuar në gjuhën e trupit tuaj, shumë mund të nxjerrin përfundimin se në çfarë lloj familjeje jeni rritur.

5. Ata besojnë në mrekulli

Ata besojnë se mund të fitojnë në lojërat e fatit dhe për këtë luten shpesh kur luajnë loto dhe lojëra të ngjashme. Ata shpresojnë për një mrekulli. Ata që janë rritur në familje më të pasura nuk kanë një qëndrim të tillë ndaj mrekullive.

6. Ata bëjnë gjithçka  vetë

Njerëzit e rritur në një familje të varfër dinë të bëjnë gjëra të ndryshme si riparime të vogla nëpër shtëpi, prerje flokësh, lyerje, gatim, qepje etj.

7. Asgjë nuk hidhet

Njerëzit që e dinë se sa e vështirë është të fitosh para dhe të blesh diçka, mos i hedhin gjërat. Ata nuk i hedhin rrobat e tyre të konsumuara, por i mbajnë nëpër shtëpi, në fshat apo në fusha. Dhe kur nuk është më as për punë në arë, e presin dhe fshijnë pluhurin me ato peshqirë.

8. Ata shpenzojnë kohë në vend të parave

Një nga karakteristikat më të spikatura të varfërisë është besimi se paratë janë më të vlefshme se koha. Si rezultat, njerëzit ngrijnë në stacionet e autobusëve në vend që të thërrasin një taksi. Ata gatuajnë me orë të tëra në vend që të porosisin ushqim nga një restorant dhe të ngjashme.

9. Panik në arkën në dyqan

Ata nuk mund të heqin qafe frikën se nuk do të kenë para për të paguar faturën në arkë. Edhe nëse kanë mjaftueshëm para në llogarinë e tyre, stresi nëse transaksioni do të refuzohet është gjithmonë aty.

10. Pagesa me këste

Frika nga ajo që pret e ardhmja i shtyn shumicën e njerëzve të paguajnë me këste, edhe nëse përfundon duke i kushtuar më shumë. Shuma e ndarë në këste u duket më pak frikësuese.

11. Trajtojeni veten

Për ta paratë janë më të vlefshme se shëndeti, ndaj mund të shtyjnë me muaj një ekzaminim urgjent dentar. Gjate asaj kohe u drejtohen mjekimeve popullore qe te mos japin para dhe te shkojne te mjeku.

12. Ata mezi pranojnë një dhuratë

Ata janë vazhdimisht në gatishmëri, ndjehen sikur i detyrohen dikujt dhe kur marrin një dhuratë mendojnë se ai akt ka ndonjë motiv të fshehur.

LEXO EDHE:

Back to top button