24 vjet nga rënia e dëshmorit të kombit Bedri Ahmeti – Bedi

24 vjet nga rënia e dëshmorit të kombit Bedri Ahmeti - Bedi

Sot mbushen 24 vjet nga rënia heroike e dëshmorit dhe heroit të kombit Bedri Ahmeti-Bedi nga Llapashtica e Podujevës.

Bedri Ahmeti-Bedi kishte ardhur nga Gjermania në Kosovë në vitin 1998 ku si pjesëtar i UÇK-së mori pjesë në shumë luftëra në Dukagjin, Drenicë, Llap, etj.

Ka qenë luftëtar i madh dhe komandant me pseudonimin “Bedi”. Ka rënë dëshmor, duke luftuar, më 24 mars 1999.

Bedriu, aktivitetin e tij para pjesëmarrjes në UÇK, e ka zhvilluar në diasporë. Me fillimin e luftës në Kosovë, ai kthehet nga mërgimi dhe radhitet në radhët e UÇK-ës.

Bedri Ahmeti – Bedi do të përkujtohet përgjithmonë në historinë shqiptare si hero i Kosovës, së bashku me Isë Havollin dhe të gjithë dëshmoret e tjerë të kombit shqiptar që kanë dhënë jetën në mbrojtje të atdheut.

LEXO EDHE:

Back to top button