300 mijë familje pa energji elektrike në Poloni, bora bllokon rrugët

300 mijë familje pa energji elektrike në Poloni, bora bllokon rrugët

Në Poloni, rreth 300 mijë familje janë pa energji elektrike nga reshjet e dendura të borës.

Kushtet e këqija të rrugëve kanë shkaktuar disa aksidente me vdekje dhe vonesa të trenave, veçanërisht në jug. Shërbimet e urgjencës në zonë thanë se iu përgjigjën më shumë se 2 mijë thirrjeve brenda një dite.

Në Malopolskie dhe Podkarpackie, ekipet e riparimit po luftojnë për të hyrë në linjat e dëmtuara të energjisë për shkak të kushteve të rrezikshme.

Me temperaturat që pritet të bien më tej, autoritetet në të gjithë vendin janë në gatishmëri të lartë.

 

LEXO EDHE:

Back to top button