4 prill 1968 u vra Martin Luther King

Një nga aktivistët më të famshëm të të drejtave të njeriut në histori u vra në këtë ditë të vitit 1948 në Memphis

I lindur Michael King Jr. më 15 janar 1929 në Atlanta, Georgia, ai më vonë ndryshoi emrin e tij në Martin Luther King, i frymëzuar nga reformatori protestant gjerman Martin Luther.

Një i krishterë i devotshëm, Martin Luther King e udhëhoqi popullin amerikan në një sërë protestash jo të dhunshme dhe mosbindje civile pas fjalimit të Mahatma Gandhit, dhe ai kundërshtoi Luftën e Vietnamit. Në vitin 1963, ai mbajti fjalimin e tij të famshëm “I Have a Dream” përpara Memorialit të Abraham Lincoln në Uashington. Martinin e ndoqën njerëz të të gjitha racave dhe etnive dhe për këtë arsye u konsiderua nga shumë politikanë.

Ai u qëllua për vdekje nga James Earl Ray në orën 18:01 teksa po qëndronte në ballkonin e dhomës së tij të hotelit në Memphis, Tennessee. Ai u dërgua në spital, por pavarësisht operacionit në gjoks, King vdiq në orën 19:05

LEXO EDHE:

Back to top button