5 milion euro dëmshpërblim për të prekurit nga vërshimet në vitin 2016 dhe 2018

5 milion euro dëmshpërblim për të prekurit nga vërshimet në vitin 2016 dhe 2018

Për të gjitha dëmet prej vitit 2016 deri në vitin 2018, përfshirë vërshimet në Haraçinë, si dhe bujqit nga Prespa, do të paguhen pesë milionë euro, tha sot ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Ljupço Nikollovski.

Sipas Nikollovskit, në mbledhjen e fundit qeveritare, të martën, u miratua raporti zgjedhor i cili përfshin 29 komuna dhe u konstatuan 10 për qind për dëmshpërblim.

“Shuma e dëmit që do të paguhet është 300 milionë denarë. Në mbledhjen e ardhshme Ministria e Financave është e obliguar t’i përgatisë vendimet për pagesë dhe paratë të transferohen tek komunat, ndërsa prej atje, aplikuesve të cilët kanë pasur dëme. Në këtë raport përmbledhës është përfshirë edhe Komuna e Resnjës. Besoj se mjetet do të paguhen në afat sa më të shpejtë. Gjithçka nevojitej, Qeveria e bëri”, theksoi ministri.

Ai përkujtoi se për dëmshpërblimin është dashur të ndryshohen dy ligje për bujqit dhe për mbrojtje dhe shpëtim, pas çka ishte miratuar metodologjia e re, ndërsa është formuar edhe komision i ri shtetëror.

LEXO EDHE:

Back to top button