6 bimë që sjellin begati dhe energji pozitive në shtëpi

Elementi i drurit, si një element i veçantë feng shui, sjell energji jetike të rritjes dhe veprimit në hapësirë. Mund të inkurajojë dhembshurinë, mirësinë dhe fleksibilitetin. Përveç kësaj, ngjyra e gjelbër shoqërohet edhe me përtëritje.

Nuk ka domosdoshmërisht barishte të mira dhe të këqija feng shui. Disa rekomandohen më shpesh për feng shui, së bashku me barishte që mund të sjellin energji të mirë në një hapësirë.

Krasula

Besohet se prania e crasulës (barit të parave) ndikon pozitivisht në financat e familjes, punën dhe karrierën, duke i sjellë kështu pronarit më shumë para. Është një zgjedhje e shkëlqyer jo vetëm për shtëpi, por edhe për zyra.

Sipas filozofisë feng shui, crasula duhet të vendoset në të djathtë të hyrjes ose në pjesën veriore ose veriperëndimore të shtëpisë. Crassula ka një vaj esencial të mrekullueshëm që freskon, inkurajon vigjilencën dhe fokusin tek njerëzit dhe forcon aftësitë mendore dhe fizike të një personi.

Mente

Nenexhiku është një nga bimët më medicinale, përdoret për qëllime të ndryshme dhe gjethet e saj aromatike kanë erë dhe shije të fortë, sidomos kur fërkoni gjethet e mentes me gishta. Ai freskon hapësirën dhe trupin, ndaj rekomandohet konsumimi i tij për relaksim dhe memorie më të mirë.

Kinezët besojnë se çdo shtëpi duhet të ketë një tenxhere me nenexhik, pasi ajo tërheq energji pozitive.

Aloe vera

Vetitë shëruese të kësaj barishte janë të njohura, prandaj shpesh gjendet në produkte të ndryshme mjekësore si dhe në produkte për kujdesin e lëkurës.

Feng Shui thotë se më shumë bimë Aloe Vera duhet të përhapen nëpër dhoma ku ka njerëz të sëmurë, pasi besohet se ndihmon në shërimin nga sëmundja.

Livando

Lavanda është konsideruar prej kohësh një simbol i pastërtisë dhe dashurisë. Përveç kësaj, ndihmon personat që vuajnë nga pagjumësia, aroma e saj largon humorin e keq dhe ndihmon në luftimin e depresionit. Gjithashtu, livanda ka një efekt të dobishëm në relaksimin dhe rënien në gjumë.

Substancat aktive që gjenden në këtë bar veprojnë në sistemin nervor qendror tek njerëzit, duke e qetësuar atë. Kjo është arsyeja pse përdoret shpesh në ilaçet qetësuese, kundër dhimbjes së kokës dhe migrenës.

Jasemini

Shkurre e jaseminit, plot me gjethe jeshile dhe lule të mëdha të bardha, i ka magjepsur njerëzit me bukurinë e saj prej kohësh. Besohet se njerëzit që e kanë këtë bar në shtëpinë e tyre nuk kanë probleme me komunikimin, se janë të lumtur dhe të përmbushur në jetë.

Ai do të tërheqë energjinë më pozitive nëse vendoset në pjesën jugore të dhomës.

Një zambak paqësor

Besimet e vjetra thonë se bari i ri është përgjegjës për mirëqenien e grave, dhe shpesh të moshuarit e quajnë atë lumturi femërore për shkak të kësaj.

Që nga kohërat e lashta, gratë që dëshironin të tërhiqnin ndryshime të mira, veçanërisht lumturinë në dashuri, e vendosnin këtë lloj bari në shtëpinë e tyre në hapësirën ku mblidheshin shumë njerëz.

LEXO EDHE:

Back to top button