6 rregulla për mishin e grirë më të shijshëm

Zbuloni sekretin e kuzhinierëve profesionistë se si të përgatisni mishin e grirë në mënyrën më të mirë

Deri tani, me siguri e keni përgatitur mish të bluar shumë herë, por gjithashtu ka shumë të ngjarë që ta keni bërë atë në mënyrë të gabuar. Kuzhinierët profesionistë kanë mënyrën e tyre për ta bërë këtë dhe tani mund të mësoni se si të përgatisni mishin e grirë më të shijshëm. Janë 6 hapa që do ta bëjnë më të lehtë për ju përgatitjen e këtij mishi. Ajo që është më e rëndësishme, para se të filloni ndonjë trajtim termik të mishit, është të merrni mish cilësor që nuk përmban shumë yndyrë.

Meqenëse nuk e dini se çfarë përmban mishi i bluar i gatshëm në kasap, është mirë të blini një copë mish të pastër dhe më pas ta grini. Do t’ju kushtojë më shumë, por do ta dini se po hani vetëm mish dhe gjithashtu do të jetë shumë më i shijshëm se ai i gatshëm në të cilin nuk dini se çfarë bluhet bashkë me mishin.

1. E ngrohim mirë tiganin pa një pikë vaj.

2. Vendoseni mishin e grirë në tigan, ai duhet të fillojë të cëcëritë kur ta vendosni.

3. Mos e përzieni në fillim. Filloni të përzieni vetëm pasi të ketë marrë ngjyrë.

4. Mos përdorni lugë druri për të thyer gunga, por plastike.

5. Mishi i grirë i përgatitur në këtë mënyrë do të jetë i shijshëm dhe nuk do të keni nevojë për salca.

6. Përdorni erëza të ndryshme që vetëm sa do të përmirësojnë shijen.

Këto 6 rregulla do t’ju ndihmojnë të bëni mish të grirë të shijshëm që mund ta përdorni për musaka, sarma, speca të mbushura, por edhe salcë bolognese për spageti apo çdo lloj makarona tjetër.

LEXO EDHE:

Back to top button