8 arsye pse duhet të hani më shpesh mish pule

Përfitimet shëndetësore të pulës janë të shumta dhe nëse hani vetëm mishin e bardhë, është mirë të dini se është i pasur me proteina dhe përmban shumë pak kalori, duke e bërë atë një ushqim ideal për të mbajtur peshën e dëshiruar trupore.

Këtu janë disa arsye pse duhet të hani më shpesh mish pule dhe të reduktoni marrjen e mishit të kuq dhe të yndyrshëm.

Një burim proteinash

Nëse jeni duke kërkuar për një burim të shkëlqyer të proteinave të pastra me pak yndyrë, ky ushqim është ideal për ju. Proteinat e pulës ndihmojnë në forcimin dhe zhvillimin e muskujve dhe ndihmojnë në ruajtjen e një peshe të shëndetshme trupore dhe ndihmojnë në humbjen e peshës.

Një antidepresant natyral

Pula, ashtu si gjeli i detit, është plot me aminoacidin triptofan, i cili ju jep atë ndjenjë të kënaqshme pasi keni ngrënë supë pule të bërë në shtëpi. Nëse ndiheni të dëshpëruar, ngrënia e shpendëve do të rrisë nivelet e serotoninës në tru, do të përmirësojë disponimin tuaj, do të zvogëlojë efektet e stresit dhe do t’ju bëjë të përgjumur.

Parandalon dëmtimin e kockave

Nëse nuk jeni më në mesin e popullatës së re dhe keni frikë nga osteoporoza ose artriti, ngrënia e pulës do t’i mbajë kockat tuaja të shëndetshme falë sasisë së proteinave që ruan.

Ajo ruan zemrën

Homocisteina është një aminoacid që mund të shkaktojë sëmundje të zemrës nëse nivelet e saj në trup janë shumë të larta. Për fat të mirë, pula e bardhë mban në kontroll nivelet e homocisteinës.

Po kërkoni selen?

Pula përmban një bollëk të selenit, një mineral thelbësor që është i përfshirë në punën e metabolizmit, raporton activebeat.com.

Forcon metabolizmin

Vitamina B6 stimulon reagimin e enzimave dhe reaksionet metabolike qelizore, që do të thotë se ngrënia e mishit të pulës mban enët e gjakut të shëndetshme, nivele të larta energjie dhe stimulon metabolizmin për të djegur kalori.

Përmban niacinë

Mishi i pulës është gjithashtu i pasur me niacinë (vitaminë B3), e cila mbron qelizat nga kanceri dhe format e tjera të dëmtimit gjenetik (ADN).

Për sy të shëndetshëm

Mishi i pulës është i pasur me retinol, alfa dhe beta karoten dhe likopen, që rrjedhin nga vitamina A dhe i rëndësishëm për shëndetin e syve.

LEXO EDHE:

Back to top button