92 vjetori i vdekjes së Bajo Topullit

92 vjetori i vdekjes së Bajo Topullit

Më 24 Korrik 1930, ndërroi jetë Bajram Fehmi Topulli i njohur si Bajo Topulli, rilindasi i madh, luftëtar i çetave të armatosura, veprimtar i arsimit dhe kulturës shqiptare, arsimtar në periudhën e fundit të Perandorisë Osmane dhe kryetar i bashkisë Gjirokastër pas pavarësisë së shtetit shqiptar.

Foto e vitit1908: Bajo Topulli ulur në mes, me të vëllain Çerçiz Topullin në anën e majtë të tij, dhe Zeman Mashkulloren në të djathtë.

LEXO EDHE:

Back to top button