Ruani enët tuaja të gatimit të djegura, thjesht bëjeni këtë dhe tigani juaj do të shkëlqejë si i ri
Shmangni pastrimin agresiv dhe dhimbjet e kokës të shkaktuara nga njollat e forta

Edhe më të zotët në kuzhinë ndonjëherë e shohin se ushqimi i tyre mund të digjet dhe si rezultat përfundojnë me pjata të shkatërruara, njolla kokëforta që duket se nuk i hiqen kurrë.
Më pas, shumica e njerëzve i drejtohen pastrimit të ashpër me tela ose kimikate të forta, por si gjithmonë, zgjidhja është aty ku e ka origjinën problemi – në kuzhinën tuaj.
Edhe pse soda e bukës është një produkt me shumë qëllime që përdoret gjerësisht jo vetëm në ushqim, por edhe në amvisëri kur bëhet fjalë për pastrimin, një gjë tjetër që shumica e njerëzve kanë gjithmonë në shtëpi është heqja e shenjave të ushqimit të djegur në enët.
Është pluhuri për pjekje. Pra, gjithçka që ju nevojitet për të larë plotësisht dhe pa mundim ushqimin e djegur është një qese e këtij produkti, e cila përdoret më së shumti për përgatitjen e ëmbëlsirave.
Hidhni tre gishta ujë në tenxheren e nxehur, shtoni pluhurin për pjekje dhe ngrohni derisa të vlojë. Pjesët e djegura duhet të fillojnë të ndahen vetë dhe mund të përdorni edhe një furçë dhëmbësh të vjetër ose një furçë speciale për larjen e enëve.
Nëse nuk keni sukses herën e parë, përsërisni procesin, më pas lani tenxheren ose çdo enë tjetër si zakonisht, me pak detergjent dhe ujë të vakët.
Zbatimi i këtij truku do t’ju kursejë kohë dhe enët e djegura nuk do t’ju japin më dhimbje koke dhe do të jenë gjithmonë të pastra shkëlqyeshëm.