Recetë për peshk të pjekur me patate, një drekë e shkëlqyer pa yndyrë
Kjo drekë e lehtë përgatitet shpejt dhe është ideale, si për raste të veçanta si festat, ashtu edhe për çdo ditë.

Përbërësit:
– 1 kg patate
– 500 g peshk sipas dëshirës tuaj
– kripë, piper
– aromë
– perime të thata të përziera
– miell misri
-1 qepë e madhe
– vaj
Përgatitja:
Lyejmë tavën me vaj dhe i presim patatet në formë rrumbullake. I shtoni specin, piperin, perimet e thata të përziera dhe vajin dhe përzieni gjithçka mirë. Vendosini në një tepsi të lyer me yndyrë. Mes patateve vendosni unazat e qepëve, të cilat i keni kripur më parë. Kriposim peshkun dhe e lyejmë me miell misri, i hedhim pak vaj dhe e vendosim mbi patatet.
E pjekim ne 200 grade per rreth 50 minuta derisa te marrin ngjyre te bukur