Një kardiolog tregon se cilat ushqime të shpejta popullore nuk i ha kurrë – ja cilat janë alternativat e shëndetshme
Sado joshëse që është, ushqimi i padëshiruar është një nga armiqtë më të mëdhenj të një zemre të shëndetshme. Kardiologia Elizabeth Klodas e di mirë këtë dhe për këtë arsye nuk ha patate të skuqura.

Siç thotë ajo, është një ushqim i pasur me aditivë, por me pak fibra dhe lëndë ushqyese të tjera të dobishme.
“Nëse do të hanim vetëm një qese patate të skuqura në ditë për një vit, mund të shtonim 3/4 e filxhanit kripë dhe të shtonim rreth 7 kilogramë. Shumë natrium mund të rrisë presionin tuaj të gjakut dhe shtimi i konsiderueshëm i peshës mund të ndikojë negativisht në kolesterolin dhe sheqerin në gjak”, shpjegon Dr. Clodas për CNBC.

Hulumtimet tregojnë se konsumimi i ushqimit të padëshiruar ndikon negativisht në punën e enëve të gjakut brenda vetëm disa orëve pas konsumimit. Për fat të mirë, ka alternativa. Mjeku zbulon se cilat alternativa ndaj patatinave ajo kërkon kur dëshiron diçka për të ngrënë.
Humus me perime: Ky është një meze të lehtë, i pasur me fibra, yndyrna të shëndetshme dhe proteina.
Arrat e papërpunuara: Shmangni varietetin e kripur dhe do të merrni të gjitha përfitimet ushqyese të arrave pa e ngarkuar trupin tuaj me natrium.
Fruta: Dy banane të vogla ose tre portokall janë kalorike të barasvlefshme me një qese të vogël patatinash. Por me fruta ju merrni edhe vitamina, antioksidantë dhe fibra.

“Shpesh arrijmë për patatet e skuqura, jo sepse jemi të uritur, por sepse jemi të mërzitur ose thjesht nga dëshira për to. Por patatet e skuqura po sabotojnë në mënyrë aktive përpjekjet tona për të përmirësuar shëndetin e zemrës. Në vend të kësaj, kërkoni opsione që përmbajnë fibra të plota, acide yndyrore omega-3, antioksidantë dhe sterole bimore që ndihmojnë në uljen e kolesterolit”, thotë Dr. Clodas.