Mishi i bardhë me lëng me fasule të kuqe dhe djathë gati për 20 minuta
Nëse keni nevojë për një drekë të shpejtë, atëherë mishi i bardhë me fasule dhe djathë duhet të jetë zgjedhja juaj

Mishi i bardhë është i përshtatshëm për t’u përgatitur, sepse nuk kërkon shumë kohë dhe nuk kushton as shtrenjtë. Mund ta zieni, ta piqni në furrë ose në skarë, ta skuqni… dhe sot ju sugjerojmë një tjetër recetë të shpejtë për mishin e bardhë. Kjo pjatë përgatitet në më pak se gjysmë ore dhe shija e saj do t’i kënaqë pothuajse të gjithë. Nëse dëshironi, mund ta shërbeni me një sallatë të freskët.
Përbërësit e nevojshëm:
- 2 biftekë pule (600 g)
- 1 kanaçe fasule të kuqe
- 1 qepë
- 2 lugë pastë domate
- 100-150 ml ujë
- 50 g djathë
- 1 lugë çaji piper i butë
- vaj
- kripë
- piper
Përgatitja:
Në një tigan skuqim në pak vaj mishin e bardhë të prerë në kubikë dhe kur të jetë prerë në kubikë shtojmë qepën e grirë hollë.
Mishit i shtoni fasulet që keni kulluar si dhe pastën e domates që keni përzier me ujë. Përziejini gjithçka mirë, kripë, piper dhe shtoni erëza sipas dëshirës.
Mbulojeni dhe ziejini për 2-3 minuta të tjera, më pas spërkateni me djathë të grirë dhe mbulojeni sërish. Lëreni në zjarr edhe 2 minuta dhe më pas mund ta shërbeni. Shkon mirë me sallatën me marule të freskët, daikon dhe rrepkë.