Ideale për vapën e verës: Një recetë e vjetër për sallatën greke
Ideale për vapën e verës: Një recetë e vjetër për sallatën greke

Temperaturat e larta shpesh ndikojnë në dëshirën për vakte që normalisht i drejtohemi me dëshirë, ndaj zgjedhim ato ushqime të lehta dhe të lehta për t’u tretur.
Si për një sallatë për mëngjes, drekë, darkë…. Apo të gjitha sa më sipër? Sallata është vërtetuar se ka një sërë përfitimesh shëndetësore dhe është gjithashtu një zgjedhje e shkëlqyer pasi mund të përgatitet në shumë mënyra.
Kjo është një recetë për sallatën e famshme greke, siç e bëjnë gjyshet e ishujve grekë.
Përbërësit:
qepë vjollcë
një lugë rigon
lugë uthull vere
kripë, piper, vaj ulliri
një kokë e vogël marule
125 gram ullinj të zi pa fara
400 gram djathë feta
disa domate, të kuqe dhe të verdhë
kastravec
gjysmë limoni
Përgatitja:
Pritini trashë kastravecin, domatet, marulen dhe qepën. Më pas shtoni ullinjtë dhe në fund djathin feta. Përziejini dhe lëreni sallatën të qëndrojë për rreth 15 minuta. Kur sallata të jetë ftohur, duhet të kalohet me vaj ulliri, rigon, kripë dhe piper. Sallata shërbehet e ftohtë.
Sallata ka përfitime të shumta shëndetësore, dhe ja se si ndikon pozitivisht në shëndetin tuaj:
– Përmban yndyrna të shëndetshme
– Përmban shumë lëndë ushqyese
– Shpesh është i pasur me fibra
– Ndihmon në humbjen e peshës.