Ideale për vapën e verës: Një recetë e vjetër për sallatën greke

Ideale për vapën e verës: Një recetë e vjetër për sallatën greke

Temperaturat e larta shpesh ndikojnë në dëshirën për vakte që normalisht i drejtohemi me dëshirë, ndaj zgjedhim ato ushqime të lehta dhe të lehta për t’u tretur.

Si për një sallatë për mëngjes, drekë, darkë…. Apo të gjitha sa më sipër? Sallata është vërtetuar se ka një sërë përfitimesh shëndetësore dhe është gjithashtu një zgjedhje e shkëlqyer pasi mund të përgatitet në shumë mënyra.

Kjo është një recetë për sallatën e famshme greke, siç e bëjnë gjyshet e ishujve grekë.

Përbërësit:

qepë vjollcë

një lugë rigon

lugë uthull vere

kripë, piper, vaj ulliri

një kokë e vogël marule

125 gram ullinj të zi pa fara

400 gram djathë feta

disa domate, të kuqe dhe të verdhë

kastravec

gjysmë limoni

Përgatitja:

Pritini trashë kastravecin, domatet, marulen dhe qepën. Më pas shtoni ullinjtë dhe në fund djathin feta. Përziejini dhe lëreni sallatën të qëndrojë për rreth 15 minuta. Kur sallata të jetë ftohur, duhet të kalohet me vaj ulliri, rigon, kripë dhe piper. Sallata shërbehet e ftohtë.

Si ndikon sallata në shëndetin tonë?

Sallata ka përfitime të shumta shëndetësore, dhe ja se si ndikon pozitivisht në shëndetin tuaj:

– Përmban yndyrna të shëndetshme

– Përmban shumë lëndë ushqyese

– Shpesh është i pasur me fibra

– Ndihmon në humbjen e peshës.

LEXO EDHE:

Back to top button