“Meta” zgjeron mundësitë e realitetit virtual

“Meta” zgjeron mundësitë e realitetit virtual

Teknologjitë moderne në fushën e realitetit të shtuar dhe atij virtual (VR) po përjetojnë progres të vazhdueshëm dhe kompania “Meta” është në ballë të inovacionit me versionin më të fundit të syzeve të saj për VR – “meta quest 3”.

Meta prezanton chatbot me AI në Instagram

Kjo pajisje kërkon që përdoruesit të vendosin një hapësirë ​​loje brenda kufijve të caktuar, gjë që ka qenë praktikë edhe në modelet e mëparshme. Sidoqoftë, përditësimi i fundit i Meta HR Core SDK, i cili përfshin versionin 66, sjell ndryshime të rëndësishme që do të ndikojnë në zhvillimin e aplikacioneve të realitetit të përzier (MR).

Meta ka prezantuar ‘komunitetet’ e Messenger – jo, ata nuk janë grupe

Kufijtë në hapësirën e lojës janë kritike për sigurinë e përdoruesit kur përdorni teknologjinë VR, duke parandaluar përplasjet aksidentale me objekte ose mure. Por pavarësisht rëndësisë së tyre në kontekstin VR, kufijtë janë provuar të jenë një faktor kufizues për aplikacionet dhe lojërat që përdorin teknologjinë e realitetit të përzier.

“Meta Quest 3”

Prandaj, në versionin e saj të fundit të SDK-së, kompania e Mark Zuckerberg prezanton opsionin që zhvilluesit të çaktivizojnë këto kufizime kur përdorin funksionin e transparencës, i cili u lejon përdoruesve të shohin mjedisin e tyre real përmes ekranit të syzeve.

Meta Quest 3 vs. Apple Vision Pro: Kufjet VR të përplasjes së së ardhmes

Ky ndryshim i lejon zhvilluesit të krijojnë një përvojë VR më gjithëpërfshirëse dhe më të gjerë që mund të integrohet në hapësirat reale të përdoruesve, siç janë shtëpitë e tyre, pa pasur nevojë të përshtaten dhe shtyjnë kufijtë. Nëse aplikacioni kalon nga modaliteti MR në VR, kufizimet e hequra më parë rikthehen automatikisht, për të ruajtur sigurinë e përdoruesit.

Meta njihet për risitë e saj në teknologjinë VR dhe me këtë përditësim bën të qartë se është po aq e përkushtuar për avancimin e realitetit të përzier.

Meta dhe Ray Ban zhvillojnë syze inteligjente

Kompania beson se MR është e ardhmja e informatikës, e cila mbështetet nga investimet e vazhdueshme në zhvillim, duke përfshirë syzet inteligjente AR, të cilat përdorin inteligjencën artificiale. Duke marrë parasysh sukseset e deritanishme, “Meta” pozicionohet si lider në zhvillimin e teknologjive të avancuara për aplikacionet VR dhe MR.

Në një treg që po orientohet gjithnjë e më shumë drejt teknologjive AR dhe MR, Meta po synon jo vetëm të ruajë pozicionin lider në prodhimin e pajisjeve VR, por synon edhe dominimin në segmentin e syzeve AR. Me risitë dhe përmirësimet më të fundit, Meta pritet të vazhdojë të formësojë dhe përcaktojë të ardhmen e teknologjive interaktive.

LEXO EDHE:

Back to top button