Kjo pije pastron zorrët si një fshesë: Mjekët thonë se është edhe më mirë se probiotikët
Përkrahësit e pastrimit natyral të zorrës së trashë theksojnë se kjo lloj terapie ndihmon në humbjen e peshës dhe zvogëlon rrezikun e kancerit të zorrës së trashë.

Uji
Uji është një mënyrë e shkëlqyer për të rregulluar tretjen dhe për të siguruar funksionimin e duhur të të gjithë trupit.
Rekomandohet që të pini gjashtë deri në tetë gota ujë të vakët në ditë. Ekspertët këshillojnë gjithashtu konsumimin e frutave dhe perimeve të freskëta me përmbajtje të lartë uji.
Është e mundur edhe shpëlarja e zorrës së trashë me ujë të kripur – përzieni dy lugë çaji kripë deti me ujë të vakët dhe pijeni me stomakun bosh.
Uji dhe kripa e detit do të stimulojnë lëvizjet e zorrëve brenda pak minutash.
Ushqim i pasur me fibra vegjetale
Fibrat bimore janë një lëndë ushqyese thelbësore që gjendet në fruta, perime, drithëra, arra dhe fara.
Fibra është një mjet i fuqishëm për tretje të shëndetshme – ndihmon në rregullimin e kapsllëkut dhe zorrëve tepër aktive.
Ujë me limon dhe mjaltë, çajra
Përzieni lëngun e freskët të limonit, një lugë çaji mjaltë dhe pak kripë me ujë të ngrohtë dhe pijeni në mëngjes me stomakun bosh.
Kjo pije ndihmon në zgjimin e trupit dhe stimulimin e punës së zorrës së trashë.
Gjithashtu rekomandohen lëngjet e frutave dhe perimeve, si lëngu i mollës, limonit dhe aloe vera, të cilat pastrojnë në mënyrë efektive zorrën e trashë.
Përveç kësaj, ato ofrojnë lëndë ushqyese dhe vitamina që forcojnë imunitetin. Çajrat bimorë, të tillë si ato me rrënjë aloe vera ose marshmallow, janë ilaçe tradicionale për dispepsi dhe kapsllëk.
Probiotikët si pastrues i zorrës së trashë
Në disa situata, probiotikët janë të nevojshëm për funksionimin e duhur të zorrës së trashë. Ato ndihmojnë në pastrimin e zorrëve dhe forcimin e veprimit të baktereve të dobishme.
Ushqime të tilla si jogurti, turshitë, uthulla e mollës dhe ushqimet e fermentuara konsiderohen si burime të shkëlqyera të probiotikëve.
Xhenxhefil për pastrimin e zorrës së trashë
Xhenxhefili mund të ndihmojë me tretjen. Mund ta shtoni në lëngje, çajra ose ta konsumoni vetë.
Rekomandohet të përzieni një lugë çaji lëng xhenxhefili dhe një lugë çaji mjaltë me një gotë ujë të ngrohtë. Pija mund të pihet një ose dy herë në ditë.
Vaj peshku
Vaji i peshkut mund të përdoret në formën e tij natyrale ose si një shtesë diete. Është i pasur me acide yndyrore omega-3, të cilat janë vërtetuar se janë të dobishme për pastrimin e zorrës së trashë dhe forcimin e trupit.