Ëmbëlsirë e ditës: Tortë me lëng lulekuqe me shije portokalli

Torta me aromë portokalli ka një krem ​​të mrekullueshëm që bëhet veçmas, është i butë dhe me lëng.

Meqenëse kjo recetë përdor farat e lulekuqes, le të themi një ose dy fjalë për këtë bimë. Fara e lulekuqes, e njohur edhe si lulekuqe, është jashtëzakonisht e pasur me acide yndyrore të pangopura, veçanërisht oleik dhe linoleik. Acidet nxisin ndarjen e vitaminave A, D, E dhe K. Ai gjithashtu përmban acide yndyrore omega-6, të cilat janë të dobishme për imunitetin. Është i pasur me hekur dhe vitamina B. Përmban gjithashtu shumë fibra, fosfor, mangan, bakër dhe kalcium, të cilat reduktojnë stresin dhe ju qetësojnë.

Përbërësit e kërkuar:
  • 150 gr gjalpë
  • 150 g sheqer
  • 3 vezë
  • 180 gr miell
  • 1 lugë çaji pluhur pjekjeje
  • 1-2 lugë fara lulekuqe
  • 1 lugë gjelle lëvore portokalli
  • ½ lugë çaji ekstrakt portokalli
  • 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
  • 60 ml qumësht ose lëng portokalli

Për kremin:

  • 180 ml lëng portokalli
  • 1 vezë e plotë + 1 e verdhë veze
  • 1 luge miell
  • 50 g sheqer
  • 50 g gjalpë
Përgatitja:

Fillimisht në një enë derdhim të verdhën e verdhë, një vezë të plotë, 180 ml lëng portokalli, 50 gr sheqer dhe 1 lugë miell dhe i rrahim me një rrahëse teli. Masës së rrahur shtoni 50 gr gjalpë dhe përzieni në zjarr mesatar për rreth 1 minutë, derisa masa të trashet. Hidheni në një tas, mbulojeni me mbështjellës plastik dhe lëreni mënjanë.

Më pas në një enë të pastër shtojmë 150 gr gjalpë, 150 gr sheqer, lëkurën e portokallit dhe i rrahim me mikser për 3-4 minuta. Më pas shtoni 3 vezë në masë dhe rrihni me mikser për 1 minutë. Përziejini me një shpatull dhe sitini 180 gr miell, më pas shtoni një lugë çaji pluhur pjekje, farat e lulekuqes dhe një lugë çaji lëvore portokalli dhe përzieni. Hidhni në të ekstraktin e vaniljes, ekstraktin e portokallit, qumështin dhe i rrahim me mikser për 20 sekonda.

Këtë masë e derdhim në një tepsi 20×20 cm dhe e rrafshojmë me shpatull dhe e pjekim në temperaturë 170 gradë për rreth gjysmë ore. Transferoni gjithçka në një dërrasë dhe bëni dhëmbëza me një kashtë. Lyeni tortën me kremin që keni bërë. Spërkateni me farat e lulekuqes dhe shërbejeni.

LEXO EDHE:

Back to top button