A duhen mbajtur patatet në ujë para se të skuqen?

A duhen mbajtur patatet në ujë para se të skuqen?

Një nga ushqimet më të zakonshme në shtëpitë tona janë sigurisht patatet. Ai rekomandon që gjatë përgatitjes së patateve fillimisht të qërohen dhe më pas të zhyten në ujë të ftohtë dhe të lihen të qëndrojnë për rreth pesë minuta. Dietologët dhe teknologët e ushqimit pohojnë se vetë procedura nuk është e keqe, por se ka disa gjëra që duhet t’i dimë.

Patatet e prera në copa më të vogla nuk duhen mbajtur në ujë për një kohë të gjatë, edhe nëse i ruani në frigorifer.

Nëse i prisni patatet në copa më të mëdha ose nuk i prisni fare, atëherë ato mund të qëndrojnë në ujë deri në tetë deri në dymbëdhjetë orë. Patatet e grira nuk duhet të zhyten fare në ujë. Kur i zhytni patatet e qëruara dhe të prera në ujë të ftohtë, ato lëshojnë niseshte, e cila, nëse ka shumë, mund të parandalojë që kjo perime të përpunohet në mënyrë të barabartë termike. Megjithatë, niseshteja e tepërt mund ta bëjë strukturën e patates ngjitëse ose gome nga jashtë.

Pothuajse të gjithë vendosin automatikisht një patate të qëruar në ujë të ftohtë ose në temperaturë dhome dhe kjo nuk është rastësi. Uji i nxehtë duhet shmangur pasi e bën të vështirë ndarjen e niseshtës së tepërt.

LEXO EDHE:

Back to top button