A e dini: Çdo ngjyrë në pastën e dhëmbëve ka një rol

A e dini: Çdo ngjyrë në pastën e dhëmbëve ka një rol

Shumë njerëz e përshkruajnë pastën e dhëmbëve si një përzierje me tre ngjyra që vendoset në një furçë dhëmbësh. Zgjedhja e ngjyrave nuk është e rastësishme, domethënë. prodhuesit mbushin tubat me produkt të bardhë, të bardhë-blu-kuq, ose një kombinim krejtësisht të ndryshëm për një arsye.

Çdo ngjyrë ka përbërës të ndryshëm me efekte të ndryshme në dhëmbë. Për disa arsye, thonë ekspertët, prodhuesit e pastave të dhëmbëve nuk duket se kanë bërë mjaft për t’u shpjeguar konsumatorëve pse pastat e tyre kanë një ngjyrë të caktuar.

Pasta të bardha, p.sh. përmbajnë substanca që heqin pllakat dhe parandalojnë kariesin.

Shiriti i kuq në përzierje përmban kryesisht përbërës aktivë të nevojshëm për kujdesin e mishrave të dhëmbëve, ndërsa shiriti blu shërben për freskimin e frymëmarrjes. Përveç kësaj, pastat blu përmbajnë edhe përbërës me efekt antimikrobik.

Ka edhe pasta me vijë jeshile në vend të asaj blu.

Megjithatë, disa kërkime theksojnë se në disa raste ngjyrat nuk kanë të bëjnë me efektet, por më tepër një lëvizje reklamuese-marketing pasi njerëzit janë gjetur të blejnë më shumë pasta me tre ngjyra.

LEXO EDHE:

Back to top button