A e dini kur foshnjat fillojnë të njohin emrat e tyre?

Gjatë vitit të parë, foshnja juaj do të përmbushë shumë momente historike dhe ndoshta një nga më emocionueset është njohja dhe reagimi ndaj emrit të tij

Në shumicën e rasteve, prindërit nuk mund të kapërcejnë nxitimin e gëzimit që vjen kur i vogli i tyre kthen kokën për herë të parë pasi thirret. Njohja e emrit mbështetet në “gjuhën pranuese”, e cila përfshin përpunimin e fjalëve dhe tingujve të folur.

Mund të tingëllojë e ndërlikuar, por mund të prisni që i vogli juaj ta përvetësojë këtë aftësi disa muaj para ditëlindjes së tij të parë, raporton revista Parents.

Shumica e foshnjave e njohin emrin e tyre midis 4 dhe 9 muajsh. Pasi fëmija juaj ta ketë zotëruar këtë aftësi, ju mund të vini re se ai vazhdon t’ju shikojë – ose të përgjigjet në ndonjë mënyrë tjetër – sa herë që e telefononi.

Prindërit ka të ngjarë të shohin disa momente të tjera historike të lidhura me gjuhën përpara këtij. Për shembull, midis 4 dhe 6 muajsh, fëmija juaj mund të pësojë ndryshime në tonin kur flisni me të, sipas Shoqatës Amerikane të të folurit-gjuhës-dëgjimit (ASLHA).

Dhe duke filluar nga shtatë muajt, ata do të kthejnë vëmendjen e tyre për të parë se nga vijnë tinguj të ndryshëm. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se foshnjat zhvillojnë aftësi të ndryshme gjuhësore në periudha të ndryshme.

LEXO EDHE:

Back to top button