A e dini pse stjuardesat ulen në pëllëmbët e tyre gjatë ngritjes dhe uljes?

Stjuardesa Hani Lim zbuloi për ndjekësit e saj në rrjetet sociale pse stjuardesat ulen në pëllëmbët e tyre gjatë ngritjes dhe uljes.

Është një procedurë sigurie që ajo dhe kolegët e saj duhet të ndjekin për të zvogëluar rrezikun e lëndimit në rast urgjence.

“Kjo pozë përfshin vendosjen e rripit të sigurimit, qëndrimin në këmbë, uljen në duar me pëllëmbët e kthyera lart, gishtin e madh lart dhe krahët të relaksuar dhe vendosjen e këmbëve të sheshta në dysheme. “Qëllimi është mbajtja e trupit në një pozicion të fortë në mënyrë që të mos ndodhin lëndime në rast emergjence të paplanifikuar”, shpjegoi ajo.

Lim dhe kolegu i saj më pas demonstruan se si duket. U ulën, u lidhën, vunë duart nën të pasme dhe u “ngurtësuan”.

“Kjo kufizon lëvizjen e trupit, kështu që ka më pak shanse për lëndim nëse ka një problem,” tha ajo.

Ai shtoi se stafi gjithashtu kalon nëpër “përgatitje të qetë” para çdo ngritjeje dhe uljeje.

“Kjo përfshin të dish se ku janë pajisjet e urgjencës, të kontrollosh dyert, të dëgjosh për urdhra dhe të vëresh ndonjë shenjë vizuale jashtë avionit,” tha ajo.

@_hennylim_ Why do cabin crew sit on their hands while in their jumpseats? Check this video out to know! Special guest for today’s video: Clare demecillo Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” Follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #bracingposition #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic – Tollan Kim

 

LEXO EDHE:

Back to top button