A e dini se përkëdhelja e një qeni çon në më pak stres dhe përqendrim më të madh te njerëzit

“Studimi ynë tregon se ndërveprimet me kafshët, të tilla si loja, ecja, masazhimi dhe kujdesi i qenve, kanë një efekt pozitiv tek njerëzit. Kjo tregon se disa aktivitete shkaktojnë relaksim, stabilitet emocional, vëmendje, përqendrim dhe kreativitet”, thuhet në punimin shkencor

Thuhet se një qen nuk është vetëm një kafshë shtëpiake, por edhe një anëtar i familjes… Dhe nga ana tjetër, koha e kaluar duke luajtur dhe përkëdhelur një qen redukton nivelet e stresit dhe ndihmon me përqendrim më të madh, sipas një studimi të ri të publikuar në. revista “Plos një” (Plos One).

LEXO EDHE:

Back to top button