A e dini se trupi i njeriut ka një organ më shumë?

A e dini se trupi i njeriut ka një organ më shumë?

Aorta njihet si një organ i veçantë në trup.

Aorta është arteria kryesore dhe më e madhe në trup, ajo bart gjakun nga zemra në pjesën tjetër të trupit.

“Është një hap i madh”, tha Spitali Universitar në Freiburg, Gjermani.

Statusi i ri i organit zbatohet në vendet e Bashkimit Evropian dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, pasi është përcaktuar si i tillë në udhëzimet e Shoqatës Evropiane për Kirurgjinë Kardiotorakale (EACTS) dhe Shoqatës Amerikane të Kirurgëve Torakale (STS).

Dhe për pacientët, ky vendim do të bëjë një ndryshim, pasi procesi klinik për shumë prej tyre që trajtohen për sëmundjen e aortës ka të ngjarë të jetë i ndryshëm dhe, shpresojmë, më optimal tani e tutje.

LEXO EDHE:

Back to top button