A e mësuat se çfarë duhet të bëni nëse telefoni juaj bie në ujë?!

A e mësuat se çfarë duhet të bëni nëse telefoni juaj bie në ujë?!

Pavarësisht nëse po bëni një foto piktoreske në det ose po e përdorni telefonin pranë pishinës, mund t’ju kap paniku nëse ju bie pajisja në ujë.

Por, ky nuk do të ishte domosdoshmërisht fundi për celularin tuaj, transmeton Telegrafi.

Kjo sipas disa këshillave të mëposhtme, sipas të cilave mund të veproni në rast se ju ndodh një gjë e tillë.

Çfarë duhet të bëni nëse ju bie telefoni në ujë?

Nxirreni telefonin tuaj menjëherë nga uji dhe thajeni tërësisht me një leckë të pastër;

Nëse e keni telefonin ndezur, shkyçeni menjëherë. Rezistojini dëshirës për ta zhbllokuar për ta kontrolluar nëse po funksionon pasi mund të shkyçet edhe më tej. Nëse është i fikur, lëreni të fikur;

Nëse është e mundur, hiqeni pjesën e pasme dhe hiqni baterinë (për fat të keq nuk mund ta bëni këtë me një iPhone dhe smartfonë të tjerë të nivelit të lartë). Hiqni kartën SIM dhe kartën e kujtesës nëse keni një të tillë;

Shkundni butësisht telefonin inteligjent për të hequr ujin në portin e kufjeve, tek porti i karikimit dhe portet e tjera;

Vendoseni telefonin në një tas me oriz të thatë, duke e mbuluar plotësisht dhe lëreni për të paktën 48 orë;

Pasi të kenë mbaruar 48 orët, kontrolloni portet për oriz dhe hiqni çdo kokërr me një piskatore të vogël. Tani mund të ndizni telefonin tuaj. Nëse funksionon, sigurohuni që të siguroni menjëherë të gjitha të dhënat tuaja, në rast se ndalon së punuari përsëri.

LEXO EDHE:

Back to top button