A jeni ulur siç duhet kur punoni në kompjuter?

Nëse puna juaj është në një zyrë dhe kaloni një pjesë të madhe të ditës së punës para një kompjuteri (dhe në shtëpi kaloni shumë kohë duke ngulur sytë në ekranin e kompjuterit ose telefonit)

Kjo është kryesisht për shkak të vendosjes së dobët të monitorit, karriges dhe lartësisë së tavolinës, si dhe qëndrimit të përgjithshëm të trupit.

Për të parandaluar tendosje të mëtejshme në trupin tuaj dhe shfaqjen e tensionit dhe dhimbjes, së pari sigurohuni që të jeni ulur siç duhet kur punoni me kompjuter në vendin tuaj të punës ose në shtëpi:

Nëse ende ndjeni dhimbje në qafë, merrni kohë për këto ushtrime të shkurtra që do t’ju ndihmojnë të çlironi tensionin dhe të rrisni fokusin dhe përqendrimin:

LEXO EDHE:

Back to top button