A po përdor Putin të njejtët aktorë në daljet e tija publike, vetem me role të ndryshme?!

Një grua bionde dhe katër peshkatarë që mund të shihen në ngjarje të ndryshme publike me Putinin, në role të ndryshme, duke përfshirë ngjarjet e viteve të mëparshme, shkaktuan kaos në mediat sociale dhe BBC u përpoq të hetonte akuzat duke përdorur softuerin e njohjes së fytyrës.

Presidenti rus Vladimir Putin ka qenë prej kohësh objektiv i spekulimeve se ai përdor të njëjtët aktorë në paraqitjet dhe paraqitjet e tij publike, përfshirë fjalimin e tij të fundit të Vitit të Ri, por edhe për ngjarjet në 2016 dhe 2017. Media BBC u përpoq të bënte analizën e saj nëse kjo është e vërtetë përmes softuerit të njohjes së fytyrës dhe rezultatet janë befasuese.

Gruaja bjonde që shpesh fotografohet pranë Putinit, fillimisht duke peshkuar, pastaj në një shërbim në kishë, si një e krishterë e përkushtuar dhe e treta, si një ushtare femër që qëndron në adresën e Krishtlindjeve të Putinit, është identifikuar si Larisa Seryukhina, një anëtare e Rusisë së Bashkuar. partisë. Por a është i njëjti person?

Softueri i njohjes nuk është i përsosur, kështu që duhet një përputhje 75 për qind e personazhit për të pretenduar se është i njëjti person. Ajo që mbetet e paqartë, megjithatë, është se pamja e saj në ditën e Vitit të Ri, nëse është e njëjta grua, dha vetëm një përputhje 29 dhe 28 për qind me imazhet e 2016 dhe 2017, respektivisht. Dy fotot e viteve të mëparshme krahasuar me njëra-tjetrën japin një përputhje 99.8 për qind.

twitter

Misteri vazhdon, por mediat britanike si “Sun” dhe “Daily Mail” raportojnë rregullisht për atë që “pëshpëritet” në rrjetet sociale. Në një nga imazhet ku gruaja është fotografuar me katër peshkatarë të tjerë, BBC pretendon se ka identifikuar tre nga burrat duke krahasuar rezultatet e softuerit me një kërkim në rrjetet sociale.

Sipas thashethemeve, këta katër persona e kanë ndjekur edhe Putinin në evente të ndryshme, në role të ndryshme. Thuhet se ata janë fotografuar gjithashtu në një shërbim në kishë nga viti 2017, dhe softueri llogariti një përputhje 99 për qind të personazheve të tyre.

Artikulli thotë se ata të gjithë kanë punuar në rajonin e Novgorodit, dhe të paktën tre prej tyre janë ndoshta peshkatarë të vërtetë. Udhërrëfyesi i tyre thuhet të jetë Alexei Lyashenko, pastaj djali i tij Yevgeny, peshkatari Sergei Alexandrov dhe një burrë tjetër që BBC nuk ishte në gjendje ta identifikonte duke krahasuar profile të ndryshme të mediave sociale.

Ky person i katërt përflitet në rrjetet sociale se është takuar disa herë me Putinin.

Megjithatë, ka ende shumë të panjohura në hetim. Softueri nuk ofron gjithmonë përputhje të kënaqshme. Për shembull, një krahasim i dy prej këtyre peshkatarëve me një foto të fermerëve që u takuan me Putinin në Stavropol tregon më pak se 8 përqind ngjashmëri për secilin.

Ndoshta spekulimi më intrigues në internet ishte se gruaja që pretendoi në TV në vitin 2019 se i shiste akullore Putinit dhe po e bënte këtë, në fakt pozoi për një foto me të si anëtare e Aeroflot.

Për faktin se pamjet nga ky emision ajrore ishin me rezolucion të ulët, nuk ishte e mundur të konfirmohej me siguri nëse ishte e njëjta grua, kështu që rasti mbetet mister që nuk mund të zgjidhet përmes këtij softueri.

LEXO EDHE:

Back to top button