Ageler: SHBA do të vazhdojë të emërojë zyrtarë të përfshirë në korrupsion

Ageler: SHBA do të vazhdojë të emërojë zyrtarë të përfshirë në korrupsion

Departamenti Amerikan i Shtetit ka shpallur sot emërimin e disa zyrtarëve të Ballkanit Perëndimor në “listën e zezë” për shkak të përfshirjes së tyre në korrupsion të konsiderueshëm. Ndër zyrtarët e përfshirë janë ish-kryeprokurorja speciale e Maqedonisë së Veriut, Katica Janeva, dhe kryetari aktual i komunës së Karposhit dhe kandidati për president, Stevço Jakimovski.

“Emërimet e sotme të ish-prokurores speciale Katica Janeva dhe kandidatit aktual për president dhe kryetarit të komunës Stevço Jakimovski nuk duhet të befasojnë askënd. Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë të emërojnë zyrtarë të çdo partie, dege të qeverisë ose komunitetit të përfshirë në korrupsion të konsiderueshëm. Populli i Maqedonisë së Veriut meriton drejtësi dhe përgjegjësi nga institucionet e tij për të ndalur valën e sjelljeve kriminale dhe për të ndalur kancerin e korrupsionit”, thuhet në qëndrimin e ambasadores Angela Ageler, të publikuar në faqen e Facebook-ut të Ambasadës së SHBA-së në Shkup.

Përveç Janevës dhe Jakimovskit, Departamenti i Shtetit ka identifikuar edhe anëtarët e tyre të familjes, duke përfshirë dy djemtë e rritur të Jakimovskit dhe gruan dhe djalin e rritur të Janevës, si të papërshtatshëm për hyrjen në Shtetet e Bashkuara.

Emërimet e sotme në listën e zezë në SHBA vijnë si pjesë e përpjekjeve për të luftuar korrupsionin dhe për të mbështetur sundimin e ligjit dhe institucionet demokratike në rajonin e Ballkanit Perëndimor.

LEXO EDHE:

Back to top button