​Ambasada e Francës: E ardhmja e Kosovës është të bëhet anëtare e Këshillit të Evropës

Ambasada e Francës në Kosovë ka thënë se vendimi për të aplikuar në Këshillin e Evropës i takon Kosovës si shtet sovran dhe e ardhmja e Kosovës është të bëhet anëtare e tij.

Sipas një postimi të ambasadës, prioriteti aktual është rinisja e dialogut ndërmjet Serbisë dhe Kosovës, i cili do të kontribuojë në afrimin e tyre evropian dhe në stabilizimin afatgjatë të Ballkanit.

“Ne u bëjmë thirrje të dyja palëve që të angazhohen plotësisht në këtë drejtim dhe të përmbahen nga çdo veprim i njëanshëm që mund të nxisë tensione”, thuhet në postimin e ambasadës.

LEXO EDHE:

Back to top button