Ambasadorja Suter: Shteti duhet të rikthejë besimin te populli

Si qytetarët mund ti përdorin të drejtat e tyre demokratike varet nga marrëdhëniet e ndërsjella, që ata kanë me autoritetet, në nivel nacional ose lokal, thotë në paraqitjen e saj në emisionin “360 Gradë” në Alsat, ambasadorja zvicerane në vend, Sibil Suter. Ajo thotë se këto marrëdhënie të ndërsjella janë shumë të rëndësishme, dhe për t’i vendosur, nevojitet besim.

- Advertisment -

“Siç vërej, ai besim ende nuk është i plotë këtu. Sigurisht, është një proces, nuk mund të presim mrekulli për disa vjet. Ju jeni një vend dhe komb i ri dhe duhet të zhvilloheni. Siç e kam thënë tashmë, ky është një proces dinamik, por jam e bindur që jeni në rrugën e duhur, sepse pa besim nuk do ti zbatoni të gjitha reformat. Por, ky vend ka nevojë për reforma të tilla, përndryshe vendi do të humbasë besueshmërinë e tij dhe qytetarët e tij”, tha ambasadorja Suter.

LEXO EDHE:

Back to top button