Anija më e madhe prej druri në historinë e arkeologjisë nënujore u tërhoq nga uji pas 150 vjetësh

Varka prej druri u tërhoq nga uji pas gati katër orësh ngritje të vazhdueshme nënujore.

Në orët e para të mëngjesit të 21 nëntorit, një përparim i ri historik në arkeologjinë nënujore të Kinës u regjistrua në ujërat e zonës Hengsha në grykëderdhjen e lumit Yangtze.

Varka prej druri u tërhoq nga uji pas gati katër orësh ngritje të vazhdueshme nënujore.

 

Pas më shumë se 150 vjetësh, anija prej druri është rizbuluar dhe direku është qartë i dukshëm.

Anija prej druri nr. 2 në grykëderdhjen e lumit Yangtze është një nga anijet prej druri me vëllimin më të madh të relikteve kulturore të gjetura, e cila ka një rëndësi të madhe për kërkimin e anijeve, qeramikës dhe historisë ekonomike në Kinë.

Screenshot/video

LEXO EDHE:

Back to top button