Armenia dhe Azerbajxhani akuzojnë njëri-tjetrin për shkelje të armëpushimit

Armenia dhe Azerbajxhani akuzojnë njëri-tjetrin për shkelje të armëpushimit

Marrëdhëniet midis Armenisë dhe Azerbajxhanit mbeten të tensionuara, me të dyja palët që akuzojnë njëra-tjetrën për shkelje të marrëveshjes së armëpushimit.

Konkretisht, Ministria e Mbrojtjes e Armenisë akuzoi sot forcat e armatosura të Azerbajxhanit se qëlluan ndaj mbrojtësve armene në kundërshtim me marrëveshjen e armëpushimit.

Pas dy ditësh luftimesh në të cilat u vranë rreth 200 ushtarë, të dy vendet ranë dakord javën e kaluar për një armëpushim të ndërmjetësuar nga Rusia për t’i dhënë fund armiqësive, megjithëse tensionet në kufi mbetën të larta.

Marrëdhëniet midis Armenisë dhe Azerbajxhanit mbeten të tensionuara, me të dyja palët që akuzojnë njëra-tjetrën për shkelje të marrëveshjes së armëpushimit.

Konkretisht, Ministria e Mbrojtjes e Armenisë akuzoi sot forcat e armatosura të Azerbajxhanit se qëlluan ndaj mbrojtësve armene në kundërshtim me marrëveshjen e armëpushimit.

Pas dy ditësh luftimesh në të cilat u vranë rreth 200 ushtarë, të dy vendet ranë dakord javën e kaluar për një armëpushim të ndërmjetësuar nga Rusia për t’i dhënë fund armiqësive, megjithëse tensionet në kufi mbetën të larta.

LEXO EDHE:

Back to top button