As në qiell, as në tokë: një strehë italiane në një shkëmb ku të çojnë 1540 shkallë të thepisura

As në qiell, as në tokë: një strehë italiane në një shkëmb ku të çojnë 1540 shkallë të thepisura

Rreth një orë me makinë nga Verona do të gjeni liqenin Garda, liqeni më i madh i Italisë që tërheq vizitorët me natyrën e tij të bukur. Por ylli i kësaj historie nuk është Garda, por mali Baldo, i cili ofron një pamje të mrekullueshme të liqenit më të madh italian.

Baldo është ndoshta më i njohur për faltoren e vendosur në një shkëmb midis qiellit dhe tokës. Vendi i shenjtë i quajtur “Madonna della Corona” është ndërtuar në një shkëmb, në një lartësi prej 775 metrash, tashmë në shekullin e 16-të. Dhe dy shekuj më parë, para se të ndërtohej kisha, vetmitarët shkuan në një shpellë në shkëmb për të gjetur paqen. Në fillim, një shteg i rrezikshëm të çonte në kishë, por më vonë u ndërtuan shkallë për arsye sigurie. Kisha që i mbijetoi luftërave u rindërtua disa herë për të parandaluar kalbjen e saj me kalimin e kohës.

Në vend të shenjtë arrihet nga vendi i bukur i Spiacit, ku mund të parkoni makinën tuaj dhe të zgjidhni nëse dëshironi të ngjitni shtegun apo shkallët e pjerrëta. Nëse vendosni të ngjitni shkallët, do të numëroni 1540 deri në majë. Ju gjithashtu mund të arrini në këtë vend nga Brentino Belluno dhe të kombinoni një tren nga Verona dhe një biçikletë, nëse jeni të prirur për aventura.

Spiaci është një vend i këndshëm për një ekskursion, ku mund të kaloni natën në një nga hotelet ose në akomodim privat dhe të riktheni energjinë në restorantet lokale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button