Asnjë universitet nga Maqedonia e Veriut nuk figuron në 1.000 të parat në “Listën e Shangait”

Asnjë universitet nga Maqedonia e Veriut nuk figuron në 1.000 të parat në “Listën e Shangait”

Asnjë universitet e vendit nuk ndodhet në listën e 1000 universiteteve më të mira në Botë për vitin 2022, të ranguara në listën e Shangait. I pari në listë është Universiteti Harvard nga SHBA.

Në 100 universitetet e para në listë, 39 janë nga SHBA. Kina ka nëntë universitete të ranguara në mesin e 100 universiteteve të para, Gjermania katër, ndërsa në mesin e 100 më të mirëve janë universitetet nga Franca, Suedia, Danimarka, Zvicra, Izraeli, Japonia, Australia dhe Kanada.

Nga vendet e rajonit mes vendit të 301-të dhe 400-të është një universitet në Athinë, ndërsa universitete nga Beogradit, Zagrebi dhe Lubjana radhiten nga vendi i 401-të deri në vendin e 500-të. I ranguara nga vendi 901 deri në vendin e 1000-të në listë është universiteti i Novi Sadit.

LEXO EDHE:

Back to top button