Astronauti i parë sirian ndërron jetë në moshën 72-vjeçare

Astronauti i parë sirian ndërron jetë në moshën 72-vjeçare

Në vitin 1987, Faris u bë hero kombëtar në Siri, si i pari nga vendlindja e tij që mbërriti në hapësirë ​​me sovjetikët. Pastaj dezertoi në Turqi ndërsa vendosi t’i bashkohej revolucionit kundër të njëjtës qeveri të Asadit të cilës i shërbente.

Faris është arab i dytë që shkonte në hapësirë ​​dhe i pari nga Siria. Ai qëndroi në hapësirë ​​për gati 8 ditë. Konkretisht për shtatë ditë, 23 orë e 5 minuta që i ndryshuan jetën, siç e kishte deklaruar.

“Kur e shihni planetin tonë nga Hapësira, nuk kemi më ne dhe ata, nuk ka politikë”, kishte thënë ai.

LEXO EDHE:

Back to top button