Bananet të pasura me fibra, ndihmojnë tretjen

Bananet të pasura me fibra, ndihmojnë tretjen

Një banane e mesme përmban rreth 10-12% të fibrave që nevojiten në një ditë.

Bordi i Promovimit të Shëndetit të Singaporit rekomandon marrjen e përditshme të fibrave dietike prej 20g për gratë dhe 26g për meshkujt.

Fibrat luajnë një rol të rëndësishëm për shëndetin tuaj.

Fibra e tretshme ndihmon trupin tuaj të kontrollojë nivelin e sheqerit në gjak dhe të heqë qafe substancat yndyrore të tilla si kolesteroli.

Bananet ndihmojnë që të keni lëvizje të rregullta të zorrëve dhe ndihmon që të mbani zorrët në mënyrë të shëndetshme dhe të mbrojë nga bakteret e dëmshme.

Bananet, sidomos ato të pjekura, përmbajnë niseshte që nuk tretet në zorrën të vogël dhe është në gjendje të kalojë në zorrë të trashë. Banane të tilla ju ndihmojnë të menaxhoni më mirë peshën tuaj.

Bananet ndihmojnë po ashtu në dukuritë gastrointestinale si kapsllëku dhe ulcerat e stomakut.

LEXO EDHE:

Back to top button