BE do të trajnojë 15,000 ushtarë ukrainas

BE do të trajnojë 15,000 ushtarë ukrainas

Bashkimi Europian do të trajnojë rreth 15,000 ushtarë ukrainas, sipas mediave të huaja.

Misioni për trajnimin e forcave ukrainasve ka marrë tashmë miratimin, ndërsa tani mbeten për t’u përcaktuar disa detaje operacionale.

Sipas burimeve, do të ketë dy kampe të veçanta stërvitore, një në Poloni dhe një në një shtet tjetër anëtar që ende nuk është përcaktuar.

Rreth 12 mijë ushtarë do të marrin trajnim të përgjithshëm, ndërsa 3 mijë të tjerë do të marrin një kurs të specializuar

LEXO EDHE:

Back to top button