Berchtesgaden – një park kombëtar ku mund të shihni 700 lloje të ndryshme fluturash

Parku Berchtesgaden u krijua në 1978 si një vend ku bimët dhe kafshët e egra do të ruheshin në mënyrë që të mbeten pjesë e së kaluarës dhe traditës për brezat e ardhshëm. Kjo pjesë e vendit u shpall zonë e mbrojtur natyrore në vitin 1910, duke e bërë atë parkun e parë të këtij lloji në Gjermani.

Parku i parë dhe i vetëm kombëtar i Alpeve Gjermane ndodhet në jug të Gjermanisë, pikërisht në kufirin me Austrinë. Ndodhet në komunën e Berchtesgaden, dhe peizazhet dhe bukuritë natyrore të tij janë vërtet mahnitëse. Në parkun kombëtar, vizitorët mund të përjetojnë natyrën e vërtetë dhe të mësojnë për mbrojtjen e mjedisit ndërsa eksplorojnë këtë rezervë të pacenuar në shtigje ecjeje të shënuara mirë.

Bershtesgaden është një park që u ofron vizitorëve një përvojë unike të të qenit në natyrë. Ata mund të zbulojnë shkëmbinj, të vizitojnë pyje të thella të errëta dhe të eksplorojnë lumenj dhe ujëvara të egra. Këtu mund të gjejnë edhe kullota të qeta të gjelbëruara, lugina idilike, vende për shëtitje familjare.

Kjo është pikërisht vlera më e madhe e Parkut Kombëtar të Berchtesgaden. Më shumë se 700 lloje të ndryshme fluturash jetojnë këtu dhe mund të gjenden gjithashtu dhi të ndryshme, dhi, dreri dhe shqiponja, të cilat janë vetëm pjesë e jetës së egër vendase. Shumëllojshmëria e kafshëve të egra këtu është e madhe, është një botë e vogël unike ku natyra mund të zhvillohet vetë.

Vizitorët e këtij parku kombëtar mund të shijojnë një sërë aktivitetesh. Ka shumë shtigje ecjeje, dhe ka përmbajtje të tjera për turistët që pëlqejnë adrenalinën dhe aventurën. Ka më shumë se 260 kilometra shtigje malore ecjeje ose të pjerrëta, si dhe shpate të shumta dhe shtigje skijimi. E gjithë kjo, veçanërisht në kombinim me kasollet e bukura malore, krijon një destinacion vërtet të përsosur pushimi.

LEXO EDHE:

Back to top button