Berlini po përgatitet të shtetëzojë Gazpromin e Gjermanisë

Berlini po përgatitet të shtetëzojë Gazpromin e Gjermanisë

Qeveria gjermane ka krijuar një kompani rezervë për të marrë përsipër shtetin eventual të Gazprom Germania, degë e gjigantit rus të ekonomisë në Gjermani, e cila praktikisht e braktis në prill, sipas një raporti të botuar në gazetën Welt am Sonntag.

Mbikëqyrja e suksesshme gjermane kishte në prill se do të menaxhonte kompaninë, e cila tregton, ruan dhe transporton gazin, në interes të Gjermanisë dhe Evropës.

Kompania rezervë, e koduar Securing Energy for Europe Holding GmbH (SEEHG), do të jetë e sigurtë për investimet e kompanive, raportoi Velt, duke cituar një dokument qeveritar.

Ajo do të drejtohet nga dy avokatë nga CMS Hasche Sigle, shtoi gazeta.

Firma ligjore nuk të komentojë, duke përmendur pranoi konfidencialitetin.

Ministria e Ekonomisë së Gjermanisë që është në dijeni të krijimit të kompanisë Holding, duke sqaruar se kjo është një masë paraprake në funksion të një strukturimi të mundshëm të filialit gjerman të Gazprom.

“Kjo është një kompani paraprake që është vetëm një guaskë ligjore korporative bosh”, një zëdhënës i ministrisë për Velt am Zodtag.

LEXO EDHE:

Back to top button