Bërnabiq: Deri tani janë vaksinuar 50 mijë njerëz, po ndihmojmë edhe RMV-në

Kryeministrja e Serbisë, Ana Bërnabiq ka deklaruar sot se në Serbi deri më tani janë vaksinuar afro 50 mijë njerëz kundër Kovid-19. Ndërkohë që ka përmendur edhe marrëveshjen ëpr të ndihmuar Republikën e Maqedonisë së Veriut me 8 000 doza.

- Advertisements -

“Ne kemi një marrëveshje, kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut she presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq kanë biseduar. Vuçiq ka vendosur që t’ju ndihmojmë me 8 000 vaksina. Ndihmojmë që këto vaksina të regjistrohen në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Punojmë në këtë drejtim. Problem mund të paraqitet sepse ata kanë porositur vaksinën “Phizer”, por nuk janë regjistruar. Nuk është puna që vetëm të vini dhe të blini vaksinën, por pas perdes ka edhe shumë gjëra të tjera. Regjistrimi nga ana e agjencive relevante, plani për vaksinim. Ne jemi një nga shtetet e rralla që ka një sistem adekuat për informim. Qytetarët tanë janë njoftuar se si të paraqitet për vaksinë, gjithçka është transparente”, ka deklaruar Bërnabiq.

LEXO EDHE:

Back to top button