Bërnabiq: Serbia është nën presionin më të madh që nga viti 1999

Bërnabiq: Serbia është nën presionin më të madh që nga viti 1999

Kryeministrja e Serbisë, Ana Bërnabiq ka thënë se vendi i saj aktualisht po përballet me presionet më të mëdha dhe më të vështira që nga viti 1999, veçanërisht pas prezantimit të presidentit serb Aleksandar Vuçiq në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara.

Ajo gjatë një interviste për TV Pink vlerësoi se reagimet ndaj planit të nënshkruar konsultativ të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Serbisë dhe Rusisë janë vetëm një justifikim për sulmet ndaj Serbisë dhe theksoi se plani nuk ka fuqi ligjore sepse sipas saj nuk është miratuar nga Qeveria e Serbisë.

“Bëhet fjalë për presionet më të mëdha dhe më të rënda ndaj Serbisë deri më tani, që nga viti 1999.

Ajo kujtoi se të gjithë ata që “dëgjuan me vëmendje presidentin Vuçiq në fjalimet dhe bisedat e tij gjatë korrikut dhe gushtit”, e dinë se ai e ka përmendur qartë disa herë se në gjysmën e dytë të shtatorit presioni ndaj Serbisë do të jetë i pabesueshëm.

“Kjo është ajo që po ndodh tani.” Sidomos pas prezantimit të tij në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së, ku mbajti një fjalim krejtësisht të sinqertë, të hapur, jashtëzakonisht të guximshëm dhe ku tha të vërtetën absolute pa emocione të tepruara dhe u fryu në fytyrë të gjitha fuqive të mëdha. Të nesërmen i thashë se nuk do t’i falet kjo”.

Ajo theksoi se plani i konsultimit me Rusinë është çështje teknike dhe se është një dokument jodetyrues që është nënshkruar prej 26 vitesh.

“Sikur të kishte parë ndonjë nga ata që kritikojnë dhe sulmojnë Serbinë dhe shpallin deklarata kundër vendit tonë, do të kishin parë se, për dallim nga planet e ngjashme, në këtë nuk përmendet as aspekti i sigurisë, as nuk përmendet ndonjë lloj bashkëpunimi ushtarak. ” Kjo është në konsultim me një vend të rëndësishëm që nuk e njeh Kosovën, e cila është jashtëzakonisht e rëndësishme për ne, për interesat tona kombëtare”, tha Bërnabiq.

LEXO EDHE:

Back to top button