Biden e quajti martesën e homoseksualëve ‘të pashmangshme’ dhe së shpejti do të bëhet ligj

Biden e quajti martesën e homoseksualëve ‘të pashmangshme’ dhe së shpejti do të bëhet ligj

Një dekadë më parë, zëvendës-presidenti i atëhershëm Joe Biden tronditi botën politike dhe i priu shefit të tij duke deklaruar befas mbështetjen e tij për martesën e homoseksualëve – një nga çështjet më të diskutueshme të vendit – në televizionin kombëtar. Por jo të gjithë u habitën.

Një grup i vogël kishte marrë pjesë në një mbledhje private fondesh me Biden javë më parë në Los Angeles, ku ai zbuloi jo vetëm miratimin e tij, por përfundimin e tij të prerë për të ardhmen e martesave të të njëjtit seks, transmeton Telegrafi.

Ai parashikoi, “Gjërat po ndryshojnë kaq shpejt, sa që në një afat të afërt do të bëhet një pengesë politike që dikush të thotë: “Unë kundërshtoj martesën e homoseksualëve”.

“Shënoni fjalët e mia. Dhe detyra ime – puna jonë – është ta mbajmë këtë vrull drejt të pashmangshmes.

Dita që Biden parashikoi mund të ketë ardhur. Ai planifikon të nënshkruajë të martën legjislacionin, të miratuar nga shumica dypartiake në Kongres, për të mbrojtur sindikatat e homoseksualëve – edhe nëse Gjykata e Lartë duhet të rishqyrtojë, siç kanë frikë apo shpresojnë disa, vendimin e saj që mbështet të drejtën mbarëkombëtare të çifteve të të njëjtit seks për t’u martuar.

Nënshkrimi i Biden-it do të ndezë trashëgiminë e tij si një kampion i barazisë në një kohë kur komuniteti LGBTQ është në ankth për të mbrojtur ndryshimet ligjore nga një reagim ndaj së djathtës që ka përdorur retorikë nxitëse, veçanërisht kundër njerëzve transgjinorë.

LEXO EDHE:

Back to top button