Binjakët kanadez hyjnë në Guinness, kjo është arsyeja

Binjakët kanadez hyjnë në Guinness, kjo është arsyeja

Një vëlla dhe motër kanadeze të lindur në javën e 22-të janë emëruar nga Guinness si binjakët të lindur më para kohe në botë.

Nëse binjakët Adiah dhe Adrial Nadarajah do të kishin lindur edhe një orë më herët se 22 javë, spitali nuk do të kishte tentuar për t’ua shpëtuar jetën, thotë Guinness.

Një shtatzëni e plotë është zakonisht 40 javë, duke i bërë ato 18 javë të parakohshme.

Mamaja Shakina Rajendram tha se kur ajo filloi lindjen mjekët i thanë asaj se foshnjat kishin “0% shans për të mbijetuar”.

Ishte shtatzënia e saj e dytë, pasi humbi të parën vetëm disa muaj më parë në të njëjtin spital pranë shtëpisë së tyre në Ontario.

Shumica e spitaleve nuk përpiqen të shpëtojnë fëmijët e lindur para javës 24 deri në 26. Por për fat, çifti mundi të transferohej në spitalin Mount Sinai në Toronto, i cili ka një njësi të specializuar të kujdesit intensiv neonatal.

Pavarësisht gjakderdhjes së madhe, ajo tha se u përpoq të bënte më të mirën për t’i “mbajtur foshnjat brenda” për disa orë të tjera.

Më pak se dy orë pasi hynë në 22 javë në mitër, fëmijët lindën. Adiah dhe Adrian tani një vjeç, pavarësisht nga problemet serioze mjekësore që herët.

“Ne i pamë foshnjat pothuajse të vdisnin para syve tanë shumë herë,” tha Rajendram.

Foshnja më e lindur para kohe ishte Curtis Means nga Alabama , e cila lindi në 21 javë dhe një ditë.

LEXO EDHE:

Back to top button