Borrell: Njohja e Palestinës nuk është një dhuratë për Hamasin

Borrell: Njohja e Palestinës nuk është një dhuratë për Hamasin

Shefi i politikës së jashtme të Bashkimit Evropian, Josep Borrell, tha se njohja e një shteti palestinez nuk ishte një dhuratë për Hamasin.

Irlanda, Norvegjia dhe Spanja thanë të mërkurën se do të njihnin shtetin e Palestinës më 28 maj, për të ndihmuar në sigurimin e ndalimit të ofensivës izraelite në Gaza pas sulmit të Hamasit në 7 tetor dhe për të ringjallur bisedimet e paqes që ngecën një dekadë më parë.

“Njohja e shtetit palestinez nuk është një dhuratë për Hamasin, përkundrazi,” tha ai. “Autoriteti palestinez nuk është Hamasi, përkundrazi ata janë të konfrontuar thellë.” Ai shtoi se BE-ja tashmë ka biseduar, financuar dhe takuar autoritetin palestinez.

“Sa herë që dikush merr vendimin për të mbështetur një shtet palestinez, reagimi i Izraelit është ta shndërrojë atë në një sulm antisemitik”, shtoi ai.

LEXO EDHE:

Back to top button