Britania prezanton ligjin që bllokon përdorimin e shërbimeve të Mbretërisë së Bashkuar për transportin e naftës ruse

Britania prezanton ligjin që bllokon përdorimin e shërbimeve të Mbretërisë së Bashkuar për transportin e naftës ruse

Britania prezantoi të enjten një legjislacion të ri që do të “parandalojë vendet nga përdorimi i shërbimeve të Mbretërisë së Bashkuar për të transportuar naftën ruse” nëse nuk blihet me ose nën çmimin e vendosur nga Grupi i Shtatë dhe Australia.

Masa “pas vendimit të marrë nga ministrat e financave të G7 në shtator, të cilët u angazhuan për kufirin e çmimeve si një mënyrë për të minuar aftësinë e (Vladimir) Putinit për të financuar luftën e tij në Ukrainë përmes çmimeve të fryra globale të naftës, duke siguruar që vendet e treta mund të vazhdojnë të Siguroni naftë të përballueshme”, thuhet në një deklaratë të qeverisë.

Megjithatë, deklarata tha gjithashtu se Mbretëria e Bashkuar dhe partnerët e saj të koalicionit nuk do të përdorin tavanin, pasi ata kanë futur një “ndalim të importit të naftës ruse”.

“Legjislacioni i sotëm për naftën bruto do të hyjë në fuqi më 5 dhjetor me masa të mëtejshme për produktet e naftës së rafinuar që do të hyjnë në fuqi më 5 shkurt, për të përafruar me afatet kohore të BE-së për një masë paralele”, shtohet në deklaratë.

“Ne vazhdojmë të qëndrojmë pranë Ukrainës përballë pushtimit barbar dhe të paligjshëm të Putinit”, tha kancelari i Thesarit Jeremy Hunt.

Ai shtoi: “Ne kemi ndaluar importin e naftës ruse në Mbretërinë e Bashkuar dhe po bëjmë përparim të mirë në heqjen e plotë të saj.

“Kjo masë e re vazhdon të kthejë vidhat në makinën e luftës së Putinit, duke e bërë edhe më të vështirë për të përfitimin nga lufta e tij ilegale.”

Legjislacioni i ri “parashikon gjithashtu datën e ndalimit të importit të naftës në MB nga fundi i dhjetorit deri në 5 dhjetor”.AA

LEXO EDHE:

Back to top button