Britania ul taksat

​Johnson njofton uljen më të madhe të taksave në një dekadë

Kryeministri britanik Boris Johnson dhe kancelari i Thesarit Rishi Sunak përshkruan atë që ata e quajnë “ulja më e madhe e taksave në një dekadë” në një shfaqje uniteti për krizën e kostos së jetesës së Britanisë.

Duke shkruar për Sun të dielën, kryeministri dhe kancelari thanë se kur kufiri kombëtar i sigurimeve do të kursejë 30 milionë punëtorë britanikë deri në 330 £ (400 dollarë) në vit.

Ata shtuan se ulja historike e taksave do të arrijë në 6 miliardë paund në vlerë dhe do të lehtësojë 2.2 milionë njerëz nga pagimi i “çdo sigurimi kombëtar ose taksë mbi të ardhurat e tyre”, me “rreth 70% të punëtorëve britanikë” paguajnë më pak sigurime kombëtare.

Ata përshkruajnë miliardat që qeveria planifikon të shpenzojë për të zbutur goditjen e inflacionit duke ofruar gjithashtu lehtësira për taksat bashkiake, taksat e karburantit dhe kostot e energjisë.

LEXO EDHE:

Back to top button